Teagle - maatalouskonevalmistusta maaseudulla

Yli 70 vuotta sitten englantilainen maanviljelijä William Thomas Teagle alkoi valmistaa ”hevosvehkeitä” lähiseudun viljelijöille ja tästä sai alkunsa Teaglen perheen pitkä ura maatalouskoneteollisuudessa. Yrityksen alkutaipaleella tuotteiden kehittäminen lähti liikkeelle milloin mistäkin tarpeesta tai halusta tehdä asiat entistä tehokkaammin ja toisinaan lopputulos oli näin kaukaa katsoen jopa hullunkurinen. Myös tuotevalikoima haki hieman polkuaan ja 1950-luvulla Teaglella valmistettiin mm.  polttomoottoria polkupyörään. Sinänsä nykyaikainen juttu ja tuote elää markkinoilla tänäkin päivänä, mutta hiljalleen perheessä keskityttiin entistä enemmän maatalouskoneiden valmistukseen;  Williamilla oli viljelijän sydän ja insinöörin aivot. Näillä eväillä tehtiin koneita ja istutettiin sekä yritys että Teaglen  suku lujasti kiinni Englannin maaseutuun.

Cornwallissa, noin viiden tunnin ajomatkan päässä Lontoosta. Yrityksessä työskentelee 150 työntekijää ja se tarjoaa käytännössä seudun ainoat teolliset työpaikat. Ei siis mikään ihme, että osa nykyisistä työntekijöistä on jo kolmannen polven Teagleläisiä ja tehtaan ohi kulkevaa tietä nimitetään epävirallisesti ”Teagle Roadiksi”. Cornwallin muut merkittävät elinkeinot ovat maatalous ja matkailu.

 

 

Tuotteista meille tärkeimpiä ovat ehdottomasti Teaglen Tomahawk paalisilppurit, jotka on kehitetty erityisesti karjan ruokintaa ja kuivitusta varten. Mallisto on laaja ja sieltä löytyy kone sekä  säilörehun että oljen käsittelyyn; erikoisuutena DualChop — koneet, jotka pystyvät tuottamaan oljesta sekä pitkää että lyhyttä silppua. Karjatalouden lisäksi Tomahawk paalisilppureita käytetään mm. mansikanviljelyssä ja oljen levittämisessä erilaisten aumojen katteeksi.

Kotimaassaan Englannissa Tomahawk paalisilppureilla on yli 50 % markkinaosuus ja tuotekehityksessä käytetään apuna yliopistotason tutkimusta. Näin Teagle on onnistunut optimoimaan sekä silppurin että koneesta tulevat silpun sellaiseksi, että ne palvelevat eläinten hyvinvointia ja tuotantoa kaikissa tuotantovaiheissa mahdollisimman hyvin. Terveys tuo tulosta ja mielekkyyttä työhön.

Y-Agro tuotepäällikkö,
Mika Erkkilä

Lisää aiheesta:
http://www.teagle.co.uk
http://www.visitcornwall.com