Vogel & Noot -aurat

Vogel & Nootin Euromat Permanit © plus -kääntöauroissa on paksu runkoputki yhdestä teräskappaleesta. Ensimmäisen viilun ja vetopisteen säädöt tehdään portaattomasti. Ojasväli on nostolaiteauroissa 85 cm ja puolihinattavissa 100 cm. Kääntölaitteessa on kiristettävät kartiorullalaakerit. Automaattiaurat voidaan varustaa lehtijousin tai hydrauliikka-
sylinterein (vakio). Niissä on kaksinkertainen kivisuojaus, sillä lisänä on murtopultti. Vogel & Nootin täydelliseen vakiovarustukseen kuuluvat kääntökärjet, pikakiinnitteinen vetokarttu, siipikuorimet, neljä eri viilun leveyttä sekä  kuminen tukipyörä.

Nostolaitemalleissa pyörän halkaisija on 55 tai 60 cm ja XM-sarjaa isommissa auroissa se on yhdistetty tuki- ja kuljetuspyörä, joka kantaa auran painon sitä tiellä perhosasennossa vedettäessä. 5-6 -siipisissä auroissa tukipyörän voi asentaa myös viimeisen terän eteen.

Viilun leveydet ovat M-sarjassa 28, 32, 36 ja 40 cm, XM- ja XMS-sarjoissa 36, 40, 44 ja 48 cm, sekä erittäin järeässä XS-sarjassa 32, 36, 40, ja 44 cm. Vario-malleissa on portaaton viilun leveys 30-50 cm.

Puolihinattavat mallit


Vogel & Nootin järeitä puolihinattavia kääntöauroja on kahta mallia: yhdellä tukipyörällä varustettu Hektor, sekä kaksipyöräinen auramalliston lippulaiva Herkules. Kummankin mallin ojasväli on 100 cm, rungon korkeus 76, 78 tai 82 cm, ja viilun leveydet 36, 40, 44 ja 48 cm.

Hektorin 945 mm:n tukipyörä (leveys 500 mm) asennetaan joko viimeisen terän taakse tai eteen painojakauman tai reuna-ajon optimoimiseksi. Maksimi vetoteho on 230 hv. Vario-malleissa on portaaton viilun leveys 30-50 cm.

Herkuleksessa on kaksi 1010 mm:n tukipyörää (leveys 400 mm), joiden jälkeen on kolme teräparia (10-siipisissä neljä). Hydraulinen vaimennus mukauttaa takimmaiset terät maanpinnan muotoihin. Vetopukin rakenne mahdollistaa ihanteellisen painon jakauman ja yli 90° käännökset. Lisävarusteena on saatavilla mm. takimmaisten terien automaattinen nosto ja lasku päisteissä, keskusvoitelu ja jarrut. ON-LAND -varustuksella voidaan ajaa jopa 4,2 m leveällä tela- tms. traktorilla kyntämättömän päällä.