Fransgård-lanat

Fransgårdin lanat kestävät muutakin kuin lumenaurausta.

Fransgårdin lanamallistossa on sopiva lana moneen käyttötarkoitukseen ja eri traktorikokoluokille pienistä mekaanisista raskaisiin hydraulilanoihin. Kaikki mallit on helppo ja nopea kytkeä traktoriin ja niiden pitkä runko vie terän riittävän kauas. Kaksoispalkkirunko on yksi markkinoiden vahvimpia runkorakenteita.

Mekaanisissa lanoissa on 10 vaihtoehtoista terän asentoa, ml. puskuasento. Hydraulisissa lanoissa terää voidaan kääntää 360°. Mekaanisissakin GT-malleissa on terän sivuttaissäätö ja käännettävä erikoisteräksinen terä. GT 250 S -mallissa voidaan säätää terän kaltevuutta kolmeen eri asentoon. Lisävarusteena on kaikkiin malleihin saatavissa säädettävät pyörät. Kaikki mekaaniset lanat on saatavana myös etulanoina, vaikka a.o. taulukossa on vain malli GT 250.

Pienempiä hydraulilanoja on takakiinnitteinen HY ja etukiinnitteinen FL, jossa on jousitettu törmäyssuoja. FL-lanoissa ei ole sivusiirtoa, HY-lanoissa se on 55 cm oikealle tai vasemmalle.

Fransgård-lanojen lippulaiva on urakointikäyttöön suunniteltu DK-lana. Sen tärkein ominaisuus on erityisvahva kääntökehä vaihdettavilla liukupinnoilla, jollaista ei ole kenelläkään muulla lananvalmistajalla. 360° kääntyvät ja portaattomasti veivillä säädettävät pyörät ovat vakiovarusteena. Sivusiirto on 50 cm oikealle tai vasemmalle mekaanisesti tai hydraulisesti (lisävaruste).

DKH-lanoissa on hydraulisesti kääntyvä vetolaite. Lanaa voidaan siis kääntää pystyasennossa, mikä mahdollistaa esim. ojanreunojen tasoittamisen.

Terän korkeus mekaanisissa ja pienemmissä hydraulilanoissa on 60 cm, DK-lanoissa 70 cm. Kaikkiin lanoihin (paitsi FL) on saatavana hydraulinen sivusiirto, terän päätylevy oikea/vasen ja lumisiipi oikealle puolelle.